22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Euroopa põud tõstab nisu hinda

Kuiv ja kuum ilm Ida-Euroopas tõstab nisuhinna väljavaadet, vahendas Bloomberg Threadneedle Asset Managementi.

„Lõuna-Venemaa ja Ukraina kuiv ilm paneb muretsema, kuna 2010. aasta on inimestel veel väga hästi meeles,“ ütles Threadneedle’is 650 mln dollari eest toorainevarasid valitsev David Donora. „See oli Venemaal põlev vili, mis pani venelasi kiiresti teraviljaeksporti peatama ja võttis turult ära üheksa miljonit tonni.“

Chicago toorainebörsil tõusis eelmisel nädalal nisu hind 16 protsenti, kuna muretsetakse Ida-Euroopa kuivuse pärast.

„Viimase paari päeva sajud on võtnud veidi survet maha, kuid me peame sellel edaspidigi silma peal hoidma,“ lisas Donora.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960