15. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP: piimatootjad riisuvad PRIA toetuste koore

Eelmisel aastal maksis PRIA suuremaid toetusi piimatootmise ja teravilja kasvatamisega tegelevatele ettevõtjatele.

Tänases Äripäevas ilmus edetabel eelmisel aastal suurimaid põllutoetusi saanud ettevõtjatest. Avaldame onlines edetabeli esikümne.Tegemist on eelmisel aastal välja makstud PRIA toetustega (summad eurodes).  

 1. Eesti Kalapüügiühistu 3 416 924 eurot

2. OÜ Estonia grupp  2 084 928

OÜ Estonia, OÜ Kabala Agro, OÜ Sõrandu Farm. Tegelevad piimtootmise ja teravilja kasvatamisega, suuremad omanikud Andrus Lund, Ain Aasa, Jaanus Marrandi, Kalle Liblik, Peeter Kibe, Vello Umbleja.

3. OÜga Vaklak seotud firmad 1 862 294

Piimatootmise ja teravilja kasvatamisega tegelevad Adavere Agro, OÜ Rebruk Farm, AS Risti Agro, OÜ Aaspere Agro, OÜ EVALO Agro, OÜ Haljala Agro. Omanikeks Austria investoritega seotud ettevõtted.

4. Uuno Lausingu ja Romet Puhkiga seotud firmad 1 792 493

Jahu ja tangainete tootmisega tegelev AS Tartu Mill, piimatootmisega tegelev  AS Vao Agro, seakasvatusega tegelevad OÜ Aiu Põllumajandus ja OÜ Kaubi Farmid.

5. Raul Jeetsiga seotud firmad 1 743 608

Piimatootmisega tegelevad OÜ Põlva Agro, OÜ Hummuli Agro, Väimela Põllumajanduse OÜ. Ettevõtete omanikud Raul Jeets, Martin Maask, Tauri Sokk, Agu Allikas.

6. Trigoni grupiga seotud firmad 1 693 617

Piimatootmise ja teravilja kasvatamisega tegelevad AS Väätsa Agro, OÜ Kaiu LT, Kärla Põllumajandusühistu TÜH, OÜ Saare Farmer ja noorkarja kasvatamisega tegelev OÜ Eikla Agro. Omanikeks Skandinaavia investorid.

7. Ahti Kaldega seotud firmad 1 671 024

Lihaveise ja teravilja kasvatamisega tegelev OÜ Sadala Agro, piimatootmisega tegelevad OÜ Melmilk ja OÜ Sadala Piim. Omanikud on Ahti Kalde, Aren Põder, Heino-Mart ja Milvi Kalde.

8. Urmas Ingveriga seotud firmad 1 452 242

Piimatootmise ja teravilja kasvatamisega tegelev AS Perevara, piimatootmisega tegelev OÜ Selja, OÜ Põllurada, Rääbise Põllumajanduse OÜ, OÜ Kuremaa Mõis. Ettevõtete omanikud on Urmas Ingver, Alo Teder, Arvi Tupits, Andrus Paloots, Ain Aru.

9. Ain Soormi ja Vahur Lauluga seotud firmad 1 400 495

Piimatootmise ja teravilja kasvatusega tegelev OÜ Paadremaa Agro, teravilja kasvatamisega tegelev Saimre Viljakasvatuse OÜ, Seakasvatuse ja teravilja kasvatamisega tegelev OÜ Lõpe Agro, piimatootmisega tegelevad OÜ Pärnijõe VK ja OÜ Saimre. Ettevõtete omanikud Ain Soorm, Toivo Teng, Vahur Laul, Margo Kuusk.

10. Ühinenud Farmide gruppi kuuluvad firmad 1 383 641

Piimatootmise ja teravilja kasvatamisega tegelevad OÜ Karuvälja, piimatootmisega tegelev OÜ Abja Farmid, piimatootmise ja lihaveise kasvatamisega tegelev OÜ Muhu Farmid, tütarettevõtete juhtimisega tegelev AS Ühinenud Farmid, piimatootmisega tegelev OÜ Tõhela Farmid, lihaveiste kasvatamisega tegelev OÜ Rõude Farmid, rohusööda kasvatamisega tegelev TÜH Varstu Piimaühistu. Ettevõtete omanikeks on Austria investorid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960