Tänavu jagatakse rekordiline kogus eurotoiduabi

Eesti heategevusorganisatsioonide ja PRIA ettevõtmisel jagatakse tänavu puudustkannatavatele inimestele rekordiline kogus toiduabi - ligi 2571 tonni kuivaineid ja 590,8 tuhat liitrit rapsiõli.

Möödunud aastal jaotasid 10 heategevusorganisatsiooni Eestis 1365 tonni teraviljast valmistatud kuivaineid umbes 95 000 abivajajale.

Tänavune Euroopa Liidu finantseeritud toiduabi kohalevedu algas 20. juunil ja tooted toimetab abivajajateni riigihanke võitja AS Tartu Mill. Juunis jõuti tarnida suur osa Pärnu ja Põlva maakonna toiduabist, alanud on vedu Raplasse, Tallinna, Tartusse, Haapsallu, Otepääle. Tarned kestavad 31. augustini, toidukraam peab olema abivajajatele laiali jagatud järgmise aasta 28. veebruariks.

Suurimad kogused toiduabi on tellinud Eesti Punane Rist, Eesti Lasterikaste Perede Liit, SA Eesti-Hollandi Heategevusfond. Organisatsioonid on planeerinud tänavu toiduabi jagada orienteeruvalt 129 500 inimesele.

Välja jagatakse 558,5 tonni makarone, 68,4 t kaerahelbeid, 615,8 t neljaviljahelbeid, 683,6 t nisujahu, 229,3 t riisi, 271,1 t mannat, 144 t suhkrut, 590,8 tuhat liitrit rapsiõli. Eestis jaotatava toiduabi väärtus on 2,2 miljonit eurot, raha eraldas Euroopa Komisjon.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised