4. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Europarlament andis põllumajanduse otsetoetustele rohelise tee

Euroopa Parlament andis Eesti, Läti ja Leedu valitsusele õiguse maksta riigieelarvest 2013. aastal põllumajanduse otsetoetustele lisa.

Euroopa Parlament kiitis täna heaks ELi põllumajanduse otsetoetuste üleminekumääruse ehk põllumeestele 2013. aastal makstavate otsetoetuste kohaldamise määruse. Eestile, Lätile ja Leedule on oluline muudatusettepanek, mis võimaldab uuel aastal maksta riigieelarvest otsetoetustele lisa ehk nn top-up’e.

Eileõhtuses sõnavõtus parlamendi täiskogu ees Strasbourgis toetas Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar muudatuste vajadust. „See on positiivne uudis Balti põllumeestele, sest võimaldab uutel liikmesriikidel tasandada üleminekut reformijärgsesse otsetoetuste süsteemi. Ilma lisatoetuseta väheneksid näiteks Eesti tootjate otsetoetused 2013. aastal ligi 20 protsenti ehk kuni 30 eurot hektarilt,“ selgitas Ivari Padar.

Lisatoetuste tegelik summa sõltub riigieelarve võimalustest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960