5. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jogurti- ja juustutootmine kasvuteel

Eelmisel aastal toodeti Eestis 89 300 tonni joogipiima ehk 5% vähem kui aasta varem. Jogurti- ja juustutootmine on viimase viie aasta jooksul aga suurenenud.

Viimastel aastatel on järjest suurenenud hapendatud piima (sh jogurt) toodang — statistikaameti andmetel toodeti seda 2011. aastal 41 900 tonni ehk 16% enam kui 2007. aastal, kirjutab ameti juhtivstatistik Helina Uku statistikablogis. Samas on joogipiima tootmine küll aasta võrdluses 5% vähenenud, kuid piimatootmine kasvas 2011. aastal võrreldes 2007. aastaga kümnendiku võrra.

Suurenenud on ka juustutoodang (sh kohupiim) — 2011. aastal toodeti seda 40 600 tonni ehk üle neljandiku rohkem kui aastal 2007.

Võid ja muid piimarasvatooteid toodeti 6500 tonni ning nende toodete maht on olnud viie aasta jooksul kõige stabiilsem. Koore toodang oli 27 500 tonni ehk 16% väiksem kui aasta varem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960