Eelmisel aastal toodeti Eestis 89 300 tonni joogipiima ehk 5% vähem kui aasta varem. Jogurti- ja juustutootmine on viimase viie aasta jooksul aga suurenenud.
Viimastel aastatel on järjest suurenenud hapendatud piima (sh jogurt) toodang — statistikaameti andmetel toodeti seda 2011. aastal 41 900 tonni ehk 16% enam kui 2007. aastal, kirjutab ameti juhtivstatistik Helina Uku statistikablogis. Samas on joogipiima tootmine küll aasta võrdluses 5% vähenenud, kuid piimatootmine kasvas 2011. aastal võrreldes 2007. aastaga kümnendiku võrra.
Suurenenud on ka juustutoodang (sh kohupiim) — 2011. aastal toodeti seda 40 600 tonni ehk üle neljandiku rohkem kui aastal 2007.
Võid ja muid piimarasvatooteid toodeti 6500 tonni ning nende toodete maht on olnud viie aasta jooksul kõige stabiilsem. Koore toodang oli 27 500 tonni ehk 16% väiksem kui aasta varem.
Seotud lood
27 aasta jooksul on TOBROCO-GIANT arenenud ülemaailmseks kompaktlaadurite liidriks, pakkudes üht kõige ulatuslikumat tooteportfelli selles valdkonnas. Ettevõtte missiooniks on pakkuda intelligentseid lahendusi, mis lihtsustavad igapäevast tegevust erinevates tööstusharudes, olgu selleks siis ehitus, põllumajandus, haljastus või omavalitsused.