9. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Supitootja ostab mahlatootja

USA pakisupitootja Campbell Soup ostab 1,55 miljardi dollari eest mahlatootja Bolthouse Farmsi, et tugevdada mahlade pakkumist ja muutuda vähem sõltuvaks põhilisest supiärist, vahendab Bloomberg.

31. märtsil lõppenud majandusaastal oli mahlatootja käive 689 miljonit dollarit. Ettevõtte müüb ära Madison Dearborn Partnersi juhitav fond.

Bolthouse’i ost tugevdab maailma suurima supitootja USA jookide üksuse haru, kes turustab oma mahlu V8 kaubamärgi abil ning mis andis 31. juulil lõppenud majandusaastal umbes kümme protsenti grupi käibest. Tegemist oli möödunud kvartalil Campbelli kiiremini kasvava üksusega, mis genereeris 208 mln dollarit käivet.

Campbelli aktsia langes reedel 0,6 protsenti, 32,99 dollarile. Aastaga on 10,44 miljardi dollarilise turuväärtusega ettevõtte aktsiaga langenud 0,03 protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960