Saaremaal jõudis rüpsikoristus lõpule

Möödunud nädalal esimese talikultuurina koristatud talirüps andis Saaremaal suhteliselt korraliku saagi.

Läinud sügisel esmakordselt talirüpsi maha külvanud Kõljala POÜ juht Tõnu Post rääkis ajalehele Saarte Hääl, et 66 hektari suuruselt põllupinnalt tuli hektari kohta umbes kaks tonni rüpsi, millega võib rahule jääda.

Põllumajandusteadlane Peeter Viil ütles, et tema andmetel ulatuvad Eesti parimad koristussaagid rüpsil sel suvel 3,2 tonnini hektarilt (niiskusesisaldus 12–14 %), mis näitab tippagrotehnikat, keskmiselt on saagid 2–2,5 t/ha.

Põllumajandustootjatele kuuluva põllumajandusühistu Kevili agronoom Villu Kärmas rääkis, et ehkki rüpsi saagikusega võib sel aastal rahule jääda, ei saa selle põhjal teha järeldusi ülejäänud kultuuride saagipotentsiaali kohta. “Küll aga võib loota, et tänavuse saagi taset hakkab näitama taliraps,” sõnas Kärmas.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised