30. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaal jõudis rüpsikoristus lõpule

Möödunud nädalal esimese talikultuurina koristatud talirüps andis Saaremaal suhteliselt korraliku saagi.

Läinud sügisel esmakordselt talirüpsi maha külvanud Kõljala POÜ juht Tõnu Post rääkis ajalehele Saarte Hääl, et 66 hektari suuruselt põllupinnalt tuli hektari kohta umbes kaks tonni rüpsi, millega võib rahule jääda.

Põllumajandusteadlane Peeter Viil ütles, et tema andmetel ulatuvad Eesti parimad koristussaagid rüpsil sel suvel 3,2 tonnini hektarilt (niiskusesisaldus 12–14 %), mis näitab tippagrotehnikat, keskmiselt on saagid 2–2,5 t/ha.

Põllumajandustootjatele kuuluva põllumajandusühistu Kevili agronoom Villu Kärmas rääkis, et ehkki rüpsi saagikusega võib sel aastal rahule jääda, ei saa selle põhjal teha järeldusi ülejäänud kultuuride saagipotentsiaali kohta. “Küll aga võib loota, et tänavuse saagi taset hakkab näitama taliraps,” sõnas Kärmas.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751