8. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koreas on kuumalaine tapnud 800 000 kana

Kuumalaine Lõuna-Koreas on tapnud peaaegu 800 000 kana ja ähvardab joogivee puudusega, vahendab Bloomberg.

Enam kui 40 000 parti, 3000 põldpüüd ja 22 siga on kaotanud elu alates juuli lõpust kuumalaine tagajärjel, teatas Korea toidu-, põllumajandus-, metsa- ja kalandusministeerium.

1. augustil andis riik pealinnas Seoulis esimese kuumalaine hoiatuse, kui seal tõusis õhutemperatuur 35 kraadile Celsisuse järgi.

Valitsus tegeleb vee puhastusega Hani jões, kus tuleb pealinna joogivesi, kuna seal on sademete puuduse ja pretsedenditu kuumalaine tõttu hakanud vohama sinivetikad. Joogivees seda veel avastatud ei ole.

Lõuna-Koreas söövad inimesed kuumade ilmadega koeraliha, mis on tekitanud rahvusvahelist protesti loomakaitsjate seas, kirjutab MailOnline.

"Rohevetikas ei ole mürgine ning ei kujuta tervisele ohtu. Seevastu mõningad sinivetikad võivad inimesele mürgised olla," kommenteeris Tallinna Vesi vetikate ohtlikkust. "Ülemiste Veepuhastusjaama puhastusprotsessid on planeeritud vastavalt, et sinivetikatest tulenevat probleemi vältida. Samuti võimaldab puhastusprotsess vajadusel sinivetikate mürgid veest täielikult eemaldada. Enne joogivee suunamist linna veevõrku kontrollitakse vee kvaliteedinäitajaid, et vesi oleks inimeste tervisele ohutu."

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960