9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oxfam: odava toidu päevad on ajalugu

Täna teatas Briti heategevuslik organisatsioon Oxfam ÜRO toidu ja põllumajandusorganisatsiooni FAO rahvusvahelise toiduaine hinnaindeksi tõusu peale, et miljoneid maailma vaeseid ootab laostumine tõusvate toiduhindade tõttu, vahendab AP.

"Odava toidu päevad on minevik," kinnitas Oxfam.

FAO teatas, et toiduhinnaindeks tõusis juulis kuus protsenti, olles veel madalamal 2011. aasta veebruari tipust. 

Põuast tingitud hinnatõus peaks valguma üle maailma, lüües vaesemaid toiduaineid importivaid riike, teatas Oxfam.

Kui maisi, nisu ja suhkru hinnad on järsult tõusnud, siis positiivsem on tarbijatele see, et riisi hind on jäänud peaaegu muutumatuks nagu ka piima hind. Liha hind aga langes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960