Otsmann: Eesti Energia teeb oma otsused ise

Ma ei ole Eesti Energia otsuse heakskiitja ega laitja, kommenteeris Eesti Energia otsust lõpetada rohelise energia tootmine Eesti metsa- ja puidutööstuse tegevjuht Ott Otsmann.

„Nad teevad oma otsuseid ikka ise, et kas ja kui palju nad taastuvenergiat toodavad või toota saavad,“ ütles Otsmann. „Eesti Energia arvestab taastuvelektri toetusmäära piiridega ja see on nende otsus. Põhimõtteliselt on neil loomulikult võimalik toota taastuvenergiat ka ilma toetuseta, aga nemad otsustasid, et nad seda teha ei saa, kuna see on kahjumlik. Nii ongi – see on nende otsus.“

Äripäev küsis päevaküsimusena, kas Eesti Energia reageeris üle. Küsimuse ajendiks oli energeetikafirma selle nädala alguses tehtud otsus lõpetada Narva kateldes rohelise elektrienergia tootmine. Oma otsuses viitas Eesti Energia majandusriskidele. Otsus puudutab oluliselt hakkepuiduturgu, sest Eesti Energia oli kõige suurem hakkepuidu ostja.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised