28. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tugev kroon kärbib Rootsi põllumajandustoetusi

Rootsi krooni tugevus vähendab Rootsi põllumeeste toetusi ELi eelarvest – mullusega võrreldes võivad toetused jääda tänavu 10% väiksemaks, kirjutab majandusleht Dagens Industri.

Põllumajandustoetused määratakse eurodes ja makstakse välja kohalikus valuutas. Rootsi talunike jaoks lüüakse summad lukku septembri lõpus kehtiva vahetuskursi järgi.

Mullu maksis üks euro 9,2 Rootsi krooni, praegu ca 8,3 Rootsi krooni. Kui selline kurss veel kuuks ajaks püsima jääb, võivad Rootsi talunike toetused 2011. aastaga võrreldes pea kümnendiku võrra väheneda, kirjutab leht.

Tugeva krooniga on odavam ka põllumajandussaaduste ja toiduainete import. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960