1. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raha on põllul, mitte juba taskus

Tänavu on ilmselt 10, aga võib-olla ka 20 aasta rekordsaagid, kommenteerib ASi Tartu Mill ostujuht Leonid Dulub.

"Need põllumehed, kes on seni harjunud saama 3 tonni hektari kohta, saavad sel aastal vähemalt 5 tonni. Ja need, kes on harjunud saama 6 tonni, saavad tänavu 8 tonni. Kõigil on saagid suuremad, kui varasematel aastatel," ütles Dulub.

Seega on tema sõnul teraviljakasvatajatel tänavu võimalus üle pika aja teenida tulu ja saada rikkamaks. "Toonitan sõna võimalus," märkis Dulub. "Enamus viljast on põllul, teraviljasaagid on ülikõrged, aga korralikku päikest ja koristusilma ei ole. Tegelikult on teraviljakasvataja raha põllu peal laiali ja see ei tähenda, et see raha on tal juba taskus."

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960