Autor: Romet Kreek • 5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmaa on väärt 6,4 triljonit eurot

Kogu maailma põllumajandusmaa kujutab endast 8,4 triljoni dollarilist ehk 6,4 triljoni eurost turgu, millest institutsionaalsetele investoritele kuulub umbes 30-40 miljardit dollarit, vahendab Bloomberg Macquire Agricultural Funds Managementi.

Põllumajandusmaa on meelitanud ligi väga vähe institutsionaalset kapitali, ütles fondivalitseja juhatuse esimees Tim Hornibrook. Sellele fondile kuulub 3,6 miljonit hektarit põllumajandusmaad.

„Arvatakse, et miljardid dollarid lähevad sellesse varaklassi, kuid nii see ei ole,“ ütles ta. „Investorid otsivad farmiinvesteeringutes madalat poliitilist riski, kuid kõigepealt peavad nad harjuma põllumajanduse enda riskidega.  See vähendab atraktiivse põllumajandusmaa valikut.“

Macquarie Agricultural Funds Managemendil on farmid Austraalias ja Brasiilias, mis toodavad kõike alates teraviljadest kuni oma lammaste villani.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751