Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Agro suuromanikul on osalus Soome firmas

Baltic Agro ASi üks suurimatest omanikest DLA Group omandas 60% Soome põllumajandusettevõtte Hankkija-Maatalous Oy aktsiatest.

Soome konkurentsiamet kinnitas täna ametlikult aktsiate omandamise, seisis Taani firma DLA Group pressiteates. Võimud andsid nõusoleku ilma lisamärkusteta ning see rakendub 2013. aasta 1. jaanuarist. Hankkija-Maatalous Oy on Soome suurim põllumajandusettevõte, mille turuosa on 50% ja käive 1 miljard eurot. Ettevõte tegeleb peamiselt põllumajandustoodangu- ja masinate tootmise ning müügiga.

“Me ootame põnevusega, et saaksime ära kasutada Hankkija-Maatalous Oy ja meie teiste Skandinaavias ja Läänemere piirkonnas asuvate ettevõtete vahel tekkivat sünergiat. Me soovime mitmetes oma firmades tõsta kasumit,” ütles DLA Groupi juhatuse esimees Christian Junker.

Omandamine on osa DLA Groupi strateegiast, kus Skandinaaviat ja Läänemere piirkonda nähakse nii-öelda laiendatud koduturuna. Lisaks Soomele ja Eestile omab grupp ettevõtteid Lätis, Leedus, Rootsis, Norras ja kodumaal Taanis.

Baltic Agro omanikeringi kuuluvad veel Agravis Saksamaalt ja Yara Norrast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960