Põllumehed tänavad peaministrit jõulupõrsaga

Põllumehed tunnustavad peaministrit ja riigikantseleid põllumajandustoetuste võrdsustamise eest võitlemisel ja viivad jõulukingiks head Eesti toitu – suitsupõrsa.

Põllumeeste keskliidu asepresidendi Jaan Sõrra sõnul on veel vara rõõmustada otsetoetuste üle tulevasel EL eelarveperioodil. „Ei tohi jääda loorberitele puhkama – 75% toetuste tase varasema 58% asemel on eelnõu faasis. Palume peaministrit saavutatut iga hinna eest kaitsta ja nõuda eelarveläbirääkimistel otsetoetuste kiiremat võrdsustamist“, nentis Jaan Sõrra.

„Otsetoetuste tõus ei tohi tulla maaelutoetuste vähendamise hinnaga. Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy on teinud ettepaneku, mille kohaselt Eestile eraldatavad maaelupoliitika vahendid väheneksid võrreldes käesoleva perioodiga 19%. Selles ettepanekus avaldub Brüsseli kahekeelsus – ühe käega lubatakse anda, kuid teise käega võetakse see raha tagasi,“ selgitas Põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Tahame peaministriga arutleda ka uue maaelu arengukava (MAK) teemadel, sest väljatöötatavas MAKis ei arvestata investeeringutoetuste saajate ringi määramisel objektiivseid majandusnäitajaid ja põllumajandussektori arenguvajadusi. MAKi investeeringumeetmed peavad toetama toidutootmise konkurentsivõimet – ettevõtteid ei tohi investeeringutoetustest ilma jätta pelgalt nende suuruse pärast. Praegused ettepanekud välistaksid investeeringutoetused nendele ettevõtetele, kes toodavad enamuse Eesti toidust ja on maapiirkondades olulised tööandajad ning maksumaksjad.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised