Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suureneb saastekvoodi müügitulust renoveeritavate hoonete hulk

Valitsus andis loa lisada riigi rohelise investeerimisskeemi raames renoveeritavate hoonete sekka täiendavalt 27 hoonet.

Täiendavalt renoveeritavate hoonete nimistud lisatakse riigi lubatud heitkoguse ühikutega müügilepingutesse, mis on sõlmitud Marubeni Corporationiga ja Sumitomo Mitsui Banking Corporationiga. Võimalus lisada uusi objekte renoveeritavate hoonete nimekirja tekkis tänu sellele, et lisaks reservidele on ehitustööd tänu edukatele riigihangetele kujunenud planeeritust odavamaks. Lisaks pikendatakse tööde valmimise tähtaega 2013. aasta lõpuni.

Tänase korraldusega saab soojapidavamaks 27 uut hoonet: Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli katlamaja, Saaremaa Muuseumi kantselei-fondihoidla, arhiivraamatukogu ja töökoda, Eesti Piimandusmuuseumi peahoone, Kohtla-Järve jäähall, Rapla Ühisgümnaasiumi võimla, Sillamäe Lasteaia Päikseke hoone, Aavere Hooldekodu, Saare Maavalitsuse hoone, Hiiumaa Muuseumi peahoone, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe B-korpus, Eesti Rahvusringhäälingu raadiomaja, Sõmera hooldekodu, Lääne-Viru maavalitsuse hoone, Sillamäe Kodu, Kogula Eakatekodu, Rannarootsi muuseum, Hiiumaa haigla, Rakvere Teatrimaja, Kohtla-Järve Kunstide Kool, Kohtla-Järvel asuvad Slaavi Gümnaasiumi ning Ahtme Gümnaasiumi hooned, Rakvere vallas asuv Lasila Põhikooli hoone, Kihnu rahvamaja, Helme vallas asuv Ritsu spordihoone, Pärnu Mai lasteaia, Karksi-Nuia Kultuurikeskuse ja Audru Rahvamaja-Hooldekodu hooned.

Eesti on siiani kokku sõlminud 22 kokkulepet erinevate riikide ja firmadega riigi lubatud heitkoguse ühikutega kauplemiseks. Kokku koos täna lisandunud hoonetega renoveeritakse saastekvoodi müügist saadud tulude eest 540 riigi ja kohalike omavalitsuste hoonet, neist 484 puhul on tööd juba lõpetatud. Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos renoveeritavate hoonete omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab Rahandusministeerium.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960