Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMKl uus teadusuuringute taotlusvoor

Eile kuulutati välja Eesti metsade säästlikku majandamist käsitlevate rakendusuuringute projektikonkurss, mille teostamist toetab RMK.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on rakendusuuringute rahastamise eesmärk koguda uusi teadmisi Eesti metsade jätkusuutlikuks arenguks ja kaitseks. Tänavustest rakendusuuringutest loodetakse muuhulgas saada uut infot Eesti metsade vapilinnu – metsise – elupaikade taastamise võimalikkuse kohta. “Ootused on kõrged, kuna senised teadusprojektid on meile mitmeid olulisi ja samas ka praktiliselt elluviidavaid teadmisi andnud,” lisas Kallas.

Erinevate teadlaste, uurimisgruppide ja RMK esindajate poolt välja pakutud prioriteetsed uurimisteemad ja vormid projektitaotluste esitamiseks on kättesaadavad RMK kodulehel aadressil www.rmk.ee/meist/teadustegevus. Taotluste vastuvõtt avatati eile, 15. jaanuaril ning taotluste esitamise tähtaeg on 1. märts 2013. Taotlused tuleb RMK teadusnõukogule esitada elektrooniliselt. Minimaalne projekti rahastamise maht on 6500 eurot. Projektitaotluste hindamisel on üheks olulisemaks kriteeriumiks projektitaotluse teaduslik tase ning projekti täitjate teaduslik kompetents.

RMK teadusnõukogu on 2008. aastal loodud teadlaste-erialaekspertide kogu, mis nõustab RMK juhatust säästliku metsmajandamisega seotud rakendusuuringute tellimisel ja hindamisel. Aastatel 2008-2011 eraldas RMK rakendusuuringute läbiviimiseks 4 miljonit krooni, selle raha eest teostati kolm rakendusuuringut. Perioodil 2011-2014 eraldab RMK rakendusuuringuteks 766 940 eurot. 2011. aastal valiti välja kolm uut projekti, mille rahastamiseks eraldati 301 911 eurot ja 2012. aastal kaks projekti rahastamise kogumahuga 199 750 eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960