Eesti kalandusstendi põhitähelepanu all on meile omased kalaliigid räim ja kilu.
Stendil pakutavas menüüs on näiteks mitut moodi valmistatud kohafilee, mis on Saksamaa ja Lääne-Euroopa suunal Eestile oluline ekspordiartikkel.
Kalastendi menüü on koostanud Food Studio eestvedaja ja presidendi endine peakokk Indrek Kivisalu. Menüü koostamisel on ta lähtunud lihtsatest ja traditsioonilistest Eesti maitsetest. Pakutavate toitude hulgast leiab tuntud klassikud nagu näiteks praetud räimed koduses marinaadis, vürtsikilu suupisted, räimerullid ja praetud räimepihvid. Külastajatele pakutakse ka mitut moodi valmistatud koha ja ahvenat.
„Räim ja kilu on Saksamaal vähetuntud ning alahinnatud kalaliigid. Vähesel määral võib räime leida Põhja-Saksamaa restoranide menüüdest. Tahame sel aastal Eesti stendil räime ja kilu hõrgu maitse ning tegeliku väärtuse siinsetele tarbijatele selgemalt esile tuua,“ ütles kalastendi eest vastutav põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.
Külastajatele pakutakse Berliinis juba traditsiooniliselt menukaid tooteid Eesti kalatööstustelt, nagu näiteks Tallinna vürtsikilud, räimed koduses marinaadis, räimerullid, vürtsikad kilufileed, marineeritud Narva silmud, angerjas ja tursk, koha, sprotid, heeringas sinepikastmes jm.
Eesti rannaturismivõimaluste tutvustamiseks on stendil kaks turismieksperti, kes tutvustavad Peipsi ja Pärnu lahe piirkondi.
Kala on Eesti jaoks oluline ekspordiartikkel. Möödunud aasta esimese üheteistkümne kuuga eksporditi Statistikaameti andmetel Eestist 135 miljoni euro väärtuses kala ja kalatooteid. 2011. aastal moodustas kalatoodete eksport kokku 128 miljonit eurot.
Eesti kalatoodete tutvustamist Berliinis korraldab Maamajanduse Infokeskuse tellimusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.
Seotud lood
Täna avab uksed maailma üks suuremaid toidu-, põllumajanduse ja aianduse messe Rahvusvaheline Roheline Nädal. Eesti osaleb tänavu messil juba 20. korda.
Täna tutvustati Berliinis Rahvusvahelise Rohelise Nädala raames 20 eesti maitset – erinevaid suupisteid ja jooke Eestile traditsioonilistest toorainetest.
Maisi soodsa kasvuperioodi korral võib tekkida probleem, kus tärklisesisaldus silos on optimaalseks söötmiseks liiga kõrge. Seedimata tärklis vatsas ja peensooles langetab söödaväärindust, tekitades loomakasvatajale rahalist kahju.
Hetkel kuum
Tagasi Põllumajandus esilehele