Täna avab uksed maailma üks suuremaid toidu-, põllumajanduse ja aianduse messe Rahvusvaheline Roheline Nädal. Eesti osaleb tänavu messil juba 20. korda.
Eesti stendid 109 ja 121 asuvad messikeskuse hallis 8.2.
Eesti põhistendi kulinaarses fookuses on tänavu põdraliha ja sinna juurde sobivad joogid. Põdraliha on igal aastal Saksa külastajate hulgas tekitanud elevust ja võitnud tarbijate poolehoiu. Stendil pakutakse nii erinevaid põdralihatooteid kui ka kohapeal valmistatud toitu põdralihast. Näiteks saavad külastajad proovida eestipärast põdraburgerit rukkikoorikleiva vahel ja põdralihahautist. Samuti on väljapaneku oluliseks osaks Eestile omased joogid: kali, õunamahl, hele õlu, valge viin ning liköörid Vana Tallinn ja Kristallkümmel. Uudsena tutvustatakse külastajatele Eesti esimest maheviina Moe 1886, mis on valmistatud Eesti rukkist ning hiljuti pälvinud ka Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärgi.
Eesti stendi tootevalikust leiab Saksa tarbijatele armsaks saanud klassikud – lepa- ja kadakasuitsujuustu, grillvorstid, rukkileiva, või, vutimunad, kange sinepi, mädarõika, astelpaju marmelaadi, metsmarjakrõpsud ja -moosid, mee, ravimteed, kohukesed, kamajahu, maiustused jm.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Messi külastajate tuju hoiavad üleval muusikud Kait Tamra, Andrus Lehes ja Aldo Järve, kes esitavad Eesti rahvuslikku muusikat. Stendil on võimalik osa võtta Eestit tutvustavatest auhinnamängudest. Lisaks toiduainetele tutvustatakse messil koostöös mittetulundusühinguga Eesti Maaturism meie maaturismi võimalusi.
Seotud lood
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjas Rahvusvahelise Rohelise Nädala partnerluslepingu, mille kohaselt Eesti on 2014. aastal maailma suurima põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche partnerriik.
Täna, 17. jaanuaril avatakse Berliinis maailma suurim põllumajanduse, toidutootmise ja aianduse tarbijamess Rahvusvaheline Roheline Nädal (Internationale Grüne Woche). Eesti osaleb messil 20. korda.
Eesti kalandusstendi põhitähelepanu all on meile omased kalaliigid räim ja kilu.
Täna tutvustati Berliinis Rahvusvahelise Rohelise Nädala raames 20 eesti maitset – erinevaid suupisteid ja jooke Eestile traditsioonilistest toorainetest.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.