Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: Saksamaa tootmisühistud on Eestile eeskujuks

Helir-Valdor Seeder ütles kohtumisel Saksimaa liidumaa põllumajandusministri Frank Kupferiga, et Eesti põllumeestel tasub Saksamaa põllumajandustootmisest eeskuju võtta.

„Põllumehed saavad oma toodangu väärtust tõsta eelkõige läbi töötlemise. Kõige mõistlikum on põllumajandustootjatele seda korraldada ühiselt,“ sõnas minister Seeder ning tõstis esile kohtumisele eelnenud külastust piimandusühistusse Heinrichsthaler.

Seederi sõnul on Saksamaa ühistuline tootmine suurkontsernide kõrval konkurentsivõimeline ja oma kõrge kvaliteediga Eestile eeskujuks. „Selline ühistuline ettevõte, mis toimib edukalt ühe Euroopa suurima, turumajanduslikku kontserni kuuluva piimatööstuse kõrval, on Eestile kindlasti eeskujuks. Nende trumbiks on kõrge kvaliteet nii tooraine kui lõpptoodangu puhul ja pühendumus.“

Juustutootmisega tegeleva piimandusühistu Heinrichsthaleri toodangust pool läheb ekspordiks, mis ulatub USA-st Venemaani. Ühistu tooraine kogutakse 90 piimatootjalt.

Piimandusühistu külastusel andis põllumajandusminister Seeder üle Eesti Vabariigi Põllumajandusministeeriumi kuldse teenetemärgi Saksamaa Ühistute Keskliidu konsultandile Dr Edgar Spreerile, kes aastatel 1995–2005 nõustas aktiivselt piimatöötlemisettevõtteid ja põllumajandustootjaid Eestis.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder viibib Saksamaa visiidil seoses täna algava põllumajandus- ja toidumessiga „Grüne Woche“, millest Eesti võtab osa juba 20. aastat.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960