Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talupoe populaarsemad tooted on mahemunad ja -piim

„Talu toidab“ kõige populaarsemateks toodeteks osutusid eelmisel aastal mahemunad, mahepiim, taluporgand ja -õun, mahelihaveise hakkliha ja Vana-Peetri maitsetaimed.

Talupoodide eestvedaja Margus Lille sõnul on tarbijad valmis üha enam soetama kodumaised ja kvaliteetseid toiduaineid. „Müüme vaid kohalike talude ja väikeettevõtete kaupa, mida suurtest kauplustest enamasti ei leia. Tarbijate positiivne tagaside innustab meid tootevalikut laiendama ,“ lisas ta.

Lisaks piimatoodetele, mahemunadele, lihatoodetele, hoidistele ning köögi- ja puuviljadele saab talupoest soetada ka teravilja- ja pagaritooteid, samuti taimeteesid, maitsetaimi ja mett. Lisaks leiab sortimendist ka vähemlevinud tooteid nagu näiteks vuti- ja talleliha, mille kliendid on soojalt vastu võtnud. Ligi 70% talupoe sortimendist moodustab mahetoodang.

Möödunud aasta lõpuks oli talupoel kokku ligi 70 tarnijat ning sortimendis kokku rohkem kui 700 kodumaist talu- ja mahetoodet. Margus Lille sõnul on uued pakkumised väiketalunikelt alati oodatud. „Meieni on viimase aasta jooksul jõudnud palju huvitavaid pakkumisi toodetele, mis enamasti ka letile jõuavad“, räägib Lille. Tema sõnul on oluline sortimenti pidevalt täiendada, ent pakkujad peavad tagama, et nende tooted vastavad kvaliteedinõuetele ning oleksid korrektselt märgistatud.

Rimi talupoed „Talu toidab“ on Haabersti, Mustakivi ja Ülemiste hüpermarketites. Kaup ostetakse otse Eesti tootjatelt ning TÜ Eesti Mahe kaudu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960