Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksootilise liha import Eestisse suurenes mullu ligi neli korda

Posted on veebruar 27, 2013 by anuots | Lisa kommentaar

Statistikaameti andmetel imporditi Eestisse 2012. aastal lisaks hobuselihale ka põhjapõdra- ja krokodilliliha ning konnakoibi. Imporditud eksootilise liha kogus suurenes 2011. aastaga võrreldes 3,7 korda.

2012. aastal imporditi enim hobuseliha (123 tonni) ning koduküülikuliha (41 tonni). Põhjapõdraliha veeti sisse 532, konnakoibi 273, krokodilli- ja maoliha 50 kilogrammi. Vaalaliha imporditi viimati 2010. aastal (600 kilogrammi).

Hobuseliha import suurenes 2011. aastaga võrreldes ligi kümme korda, koduküülikuliha import ligi viis korda. 2012. aastal imporditud hobuselihast veeti riigist uuesti välja ligi 30%.

Hobuselihast 73% imporditi Ungarist ja 18% Belgiast. Koduküülikuliha toodi Eestisse enamasti Leedust ja see liha oli ka Leedu päritolu. Põhjapõdraliha oli enamasti Ameerika Ühendriikide päritolu. Konnakoibi imporditi Belgiast, ent need olid Indoneesia päritolu.

Kui võrrelda lähiriikide hobuseliha importi, siis Eurostati andmetel importis Läti 2012. aasta 11 kuu jooksul 19 tonni ja Leedu kaks tonni hobuseliha. Seevastu Soome importis hobuseliha ligi 20 korda rohkem kui Eesti ehk üle 2100 tonni.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960