Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on ETKLi uues juhatuses?

Möödunud reedel valiti Eestimaa Talupidajate Keskliidu üldkoosolekul organisatsioonile kaheks aastaks uus juhatus.

Kes on kes ETKLi juhatuses:

Juhatuse esimees Kalle Hamburg on teenekas kartuli- ja teraviljakasvataja Raplamaalt, Kehtna vallast. Lisaks ETKL-i juhatuse esimehe ametile on ta Raplamaa Talupidajate Liidu juhatuse esimees, TÜ Talukartul juhatuse liige, MTÜ Eesti Kartul juhatuse liige, Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu liige ja Jõgeva Sordiaretusinstituudi teadusnõukogu liige. Kalle Hamburg on Põllumajandusministeeriumi hõbedase teenetemärgi ja Rapla maakonna kuldse vapimärgi kavaler. Kalle Hamburgi talu kannab tiitlit „Aasta talu 2008“.

Juhatuse aseesimees Ivo Eenpalu kasvatab teravilja Harjumaal, Arukülas oma vanavanaisa, kunagise riigivanema Kaarel Eenpalu talu maadel. MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse esimees ja ETKLi juhatuse liige alates 2010. aastast.

Piret Pihel on MTÜ Lehtse Talunike Selts esinaine ja ETKLi juhatuse liige teist ametiaega. Tema klassikalise segatootmisega talu asub Järvamaal, endises Lehtse vallas (täna Tapa vald, Lääne-Viru mk.). Piret kannab ka austavat tiitlit „Ettevõtlik naine 2012“.

Tiia Klein on mahetootja Viljandimaalt, Tarvastu vallast. TÜ Eesti Mahe juhatuse esinaine ja Viljandi Talupidajate Liidu juhatuse liige. Mitmekesise tootmisega Tarvastu Saariku talu kannab tiitlit „Eesti parim mahetootja 2012“.

Ivar Rosenberg on ETKLi juhatuse liige teist ametiaega. Mahetootja, teraviljakasvataja Võrumaalt, Sõmerpalu vallast.  Võrumaa Talupidajate Liidu juhatuse esimees.

Kalev Kiisk on teraviljakasvataja Pärnumaalt, Tori vallast. Pärnumaa Talupidajate Liidu ja Rohelise Jõemaa Koostöökogu juhatuse liige ning Tori vallavolikogu liige.

Sven Köster on Eesti Erametsaliidu juhatuse liige, Kullamaa-Loodna Metsaühistu, Läänemaa Metsaühistu ja Metsa Hoiu-Laenuühistu juhatuse esimees ning Piirsalu Põllumajanduse OÜ juhatuse liige.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on asutatud 1989 aastal ja on suurima liikmete arvuga põllumajandustootjaid ja erametsaomanikke ühendav organisatsioon Eestis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960