Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti teravilja töötlemise turul on uus liider

Leedu juhtiv teraviljatöötleja Malsena Plius omandas Läti jahutootja Rigas Dzirnavnieks. Tehingu tulemusena saab Malsenast Baltimaade suurim teraviljatöötleja.

Tehingu tulemusena suureneb Malsena grupi ettevõtete käive 70 miljoni euroni. Malsena omanik on Amber Trust, Balti riikide ettevõtetesse investeeriv erakapitalifond.

„Antud tehing on hea näide, kuidas kohalikud tööstusgrupid jätkavad kasvu ning tugevdavad oma regionaalset konkurentsivõimet,“ ütles Karl-Erik Kodu, Porta Finance Tallinna esinduse juht. Tema sõnul on Baltimaade ühinemiste ja ülevõtmiste turg taastumas pärast paari aasta tagust madalseisu ja turu väljavaade on mitmete tegurite toel optimistlik, luues tehinguvõimalusi nii kasvu otsivatele ettevõtetele kui ka ettevõtte müüki kaaluvatele omanikele.

Seni kuulus Rigas Dzirnavnieks Rootsi kontserni Lantmännen. Lantmännen on üks suurimaid toiduainetööstuse gruppe Skandinaavias, olles tegev ka põllumajanduse ning energeetika alal. Lantmännen tegutseb kokku 22 riigis ning kontserni kogukäive ulatub 37 miljardi Rootsi kroonini (4,4 miljardit eurot).

Porta Finance nõustab kliente ühinemis- ja ülevõtmistehingute ning kapital kaasamiste läbiviimisel. Ettevõtte meeskond paikneb Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960