Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maafest tutvustab kohalikku toitu

18.-20. aprillil toimub Tartus, Raekoja platsile püstitatud telgis Maafest. Maamessiga samal ajal toimuva ürituse eesmärgiks on tutvustada ja propageerida kohalikku toitu.

„Maafestil saab ülevaate sellest, millist toitu meie lähikonnas toodetakse,“ rääkis MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall. Maafesti raames toimuvad telgis kohaliku toidu õpitoad (tutvustatakse leivategu, Peipsi kala töötlemist, karaski ja saia tegemist), profikokad Eesti Kulinaaria Instituudist aga näitavad, kuidas saada heast toorainest suurepärane maitseelamus.

Maafesti telk-restoran pakub külastajatele roogi, mille tooraine tootja elab lähikonnas. „Tegemist on puhtalt kohaliku toiduga,“ lisas TÜ Taluturg juhatuse esimees Katrin Noorkõiv. Noorkõiv selgitas, et kohaliku toidu ühte ja ainsat definitsiooni ei ole välja töötatud, kuid põhitingimusi kohalikule toidule on kolm:

-          tarbija teab, kust tooraine pärineb ja tal on võimalik minna tagasi tootjani;

-          tooraine tarneahel on lühike;

-          tooraine on tervilik ja selles ei ole kasutatud kunstlikke lisaaineid.

18. aprillil toimub Maafesti telgis ka vestlusring kohaliku toidu teemadel. Toidu tootjate, vahendajate, töötlejate ja teadlaste arutelu käsitleb kohalikku ja poetoitu, tarbijate harjumusi, kohaliku toidu kättesaadavust ja üritab vaadata ka tulevikku ehk arutatakse, mida me sööme aastal 2020.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960