Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaul Nurm valiti NATi asepresidendiks

17-18. aprillil toimunud Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee (EMSK) täiskogul toimus vastavalt komitee põhikirjale juhtorganite vahetus. Uute juhtide mandaat kestab järgmised 2,5 aastat.

Senise komitee presidendi, Staffan Nilssoni (Rootsi) vahetas välja Henri Malosse (Prantsusmaa), asepresidentideks nimetati Hans-Joachim Wilms (Saksamaa) ja Jane Morrice (Ühendkuningriik). Ametisse asusid ka komitee tööorganite ehk sektsioonide uued presidendid ja asepresidendid.

Eestit esindavate liikmete hulgast valiti Kaul Nurm, kes igapäevaselt töötab Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektorina, põllumajanduse, maalelu arengu ja keskkonna sektsiooni (NAT) asepresidendiks.

Komitee kõik juhtorganid moodustatakse demokraatlike valimiste käigus üksnes EMSK liikmetest ning tegemist ei ole palgaliste ametikohtadega.

„Loodan, et mulle auks osutunud usaldus komitee liikmete poolt, annab mulle suurema võimaluse kaasa rääkida vastavate poliitikate kujundamisel Euroopa Liidu tasandil ja tugevdab ka Eesti positsioone põllumajanduse, maaelu ja keskkonnapoliitika kujundamisel“, sõnas Nurm.

EMSK on Rooma lepinguga asutatud EL institutsioon, kelle ülesandeks on esindada Euroopa organiseeritud kodanikuühiskonda ja anda nõu Euroopa Komisjonile, Nõukogule ja Parlamendile. Rohkem infot komitee kohta  leiate kodulehelt: www.eesc.europa.eu

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960