Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pikk talv tegi kahju taliviljapõldudele

Kevade hilise saabumise tõttu on põllutööd mõnevõrra viibinud ning külmad on tekitanud põllumeestele kahju.

Näiteks on pikk talv kahjustanud talivilja ja praegu ei oska põllumehed veel hinnata, kui palju lume all kannatada saanud viljast taastub või uuesti võrsuma hakkab, vahendasid ERR-i teleuudised.

Aprilli keskel oleks teraviljapõllud pidanud olema juba rohelisetriibulised, paljud viljapõllud olid aga hoopis pruunikad. See tähendab, et lumiseen on talve jooksul vilja kahjustanud.

Samuti oleks põllud pidanud aprilli keskel juba väetatud olema, kuid pika talve tõttu lükkus ka see tegevus hilisemasse aega. Põllumehed ei oska veel öelda, kui suur on külmaga kaasnenud kahju, kuid nende kinnitusel on see tavapärasest märksa suurem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960