Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Natura toetusteks makstakse välja ligi 3,8 miljonit eurot

SA Erametsakeskusesse möödunud aasta kevadel laekunud ligi 4800 Natura 2000 toetuse taotluse põhjal makstakse tänavu erametsaomanikele toetusteks pea 3,8 miljonit eurot. Täies mahus saab Natura toetust 4083 erametsaomanikust taotlejat, osalises mahus 614 taotlejat, äraütlemisi on 59.

Taotlusi esitati kokku 56 280 hektaril asuvale Natura 2000 erametsamaale, millest 46 257 hektarit paikneb piiranguvööndis ja hoiualal ning ülejäänud 10 023 ha sihtkaitsevööndis.

Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal toetuse ligi 45 204 ha piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat metsamaad ning  9 792 ha sihtkaitsevööndis asuvat metsamaad.   

SA Erametsakeskus teavitab otsusest lähinädalatel kõiki toetuse taotlejaid, kelle suhtes võeti vastu taotluse osalise rahuldamise või mitterahuldamise otsus. Neile taotlejatele, kes saavad toetust täies ulatuses, otsuseid eraldi ei saadeta. PRIA teeb maksed aprillikuu lõpuks.

Andmed tehtud otsuste kohta juriidiliste isikute osas on saadaval SIIN.

2013. aasta Natura 2000 taotlusi saab esitada 2.-21. maini. Hilinenult saab toetust taotleda veel kuni 17. juunini, kuid iga hilinenud tööpäeva eest arvestatakse toetussummast maha 1%.

„Sel aastal oleme avatud ka kahel laupäeval, 11. mail ja 18. mail kell 9.00-15.00. Ootame neil päevil taotlust esitama kõiki neid, kel tööpäeval ei ole võimalik Erametsakeskusesse tulla või kes mingil põhjusel ei soovi taotlust ePRIA portaali kaudu esitada. Lisaks aitavad kõigis maakondades taotlusi täita metsanduskonsulendid ning info nende vastuvõtuaegade kohta on saadaval portaalis www.eramets.ee ,“ teavitas toetuste üksuse juht Maris Tõnuri.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960