Premia Foods teenis esimeses kvartalis 1,19 miljonit eurot puhaskahjumit, mis on protsendi võrra enam kui aasta eest.
Kahjumi püsimise taga oli kala- ja kalatoodete üksus, mille brutokasum vähenes toorkala (vikerforell) 27% hinnaralli tõttu 1,5 miljonilt 0,7 miljoni euroni.
Ettevõtte märgib aruandes, et mõnevõrra aitas toorkala hinnatõusuga kaasnenud brutomarginaali langust kompenseerida madalam bioloogiliste varude ümberhindluse kahjum (0,2 miljonit vs. 0,6 miljonit eurot aasta tagasi).
Premia Foodsi sõnul on esimesele kvartalile omaselt kalavarude ümberhindluse mõju tulemustele negatiivne, kuna talvistes tingimustes ei toimu kalade aktiivset söötmist ja seega ka biomassi juurdekasvu.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Kui kala- ja kalatoode üksuse brutokasum näitas vähikäiku, siis jäätiseüksuse brutokasum kasvas 1,3 miljonilt 1,4 miljoni euroni ja külmutatud toode üksuse brutokasum 1,2 miljonilt 1,4 miljoni euroni.
Kokku ulatus brutokasum 3,8 miljoni euroni, mida on 0,4 miljonit eurot vähem kui aasta eest.
Toiduainetetootja kvartalikäive kasvas aastatagusega võrreldes 17,1 miljonilt 18,3 miljoni euroni ehk 6,8% võrra. Käibekasv tuli kala- ja külmkaubasegmendist.
Premia Foodsi aktsia lõpetas täna Tallinna börsil 0,665 eurol ehk 0,76% plussis.
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.