Autor: Raivo Sormunen • 14. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forelli hinnaralli jättis Premia kahjumi samaks

Premia Foods teenis esimeses kvartalis 1,19 miljonit eurot puhaskahjumit, mis on protsendi võrra enam kui aasta eest.

Kahjumi püsimise taga oli kala- ja kalatoodete üksus, mille brutokasum vähenes toorkala (vikerforell) 27% hinnaralli tõttu 1,5 miljonilt 0,7 miljoni euroni.

Ettevõtte märgib aruandes, et mõnevõrra aitas toorkala hinnatõusuga kaasnenud brutomarginaali langust kompenseerida madalam bioloogiliste varude ümberhindluse kahjum (0,2 miljonit vs. 0,6 miljonit eurot aasta tagasi).

Premia Foodsi sõnul on esimesele kvartalile omaselt kalavarude ümberhindluse mõju tulemustele negatiivne, kuna talvistes tingimustes ei toimu kalade aktiivset söötmist ja seega ka biomassi juurdekasvu.

Kui kala- ja kalatoode üksuse brutokasum näitas vähikäiku, siis jäätiseüksuse brutokasum kasvas 1,3 miljonilt 1,4 miljoni euroni ja külmutatud toode üksuse brutokasum 1,2 miljonilt 1,4 miljoni euroni.

Kokku ulatus brutokasum 3,8 miljoni euroni, mida on 0,4 miljonit eurot vähem kui aasta eest.

Toiduainetetootja kvartalikäive kasvas aastatagusega võrreldes 17,1 miljonilt 18,3 miljoni euroni ehk 6,8% võrra. Käibekasv tuli kala- ja külmkaubasegmendist.

Premia Foodsi aktsia lõpetas täna Tallinna börsil 0,665 eurol ehk 0,76% plussis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960