Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna võõrustab Valga rahvusvahelisi raievõistlusi

Täna, 18. mail toimuvad Valgas raievõistlused TOP 10. Raievõistlustest võtab osa 37 võistlejat nii meilt kui mujalt. Kohal on parimad Eestist, lisaks Soome 2012. aasta maailmameistrite koondis, võistlejaid tuleb veel Lätist, Leedust ja Valgevenest. Üle pika aja võtab võistlustel sae kätte Eesti ainus naisvõistleja sel alal, Kreedera Arula.

Valgas võetakse raievõistlustel omavahel mõõtu nii metsas kui Valga linnas. Langetamine ja täpsusaagimine toimub linnast väljas metsas, ketivahetus, kombineeritud järkamine ja laasimine Valga kesklinnas.

„Kindlasti kõige põnevam osa võistlustest on laasimine, nii selgus Maamessil toimunud raivõistlustel Kevadkarikas 2013 võitja alles laasimisega. Enne laasimist oli valgalane Andres Olesk soomlasest Vesa Kurkist maas veel 13 punkti, laasimine tegi aga Oleskist võitja,“ rääkis võistluste peakorraldaja, Eesti Metsaseltsi projektijuht Mart Kelk.

Raievõistlustega samal ajal toimub Valga puulaat, kus oma oskusi näitavad vigursaagijad ja puukujurid, samuti müüakse laadal kõikvõimalikku puukaupa. Pealtvaatajatele on mitmesugused mängud ja võistlused, mõeldud on ka lastele. Samal ajal toimub Valgas ka Lõuna-Eesti grillfest.

Raievõistluste pealtvaatajate hulgas läheb loosi mitmeid auhindu, peaauhind on mootorsaag.

Järgmine võistlus on 29. juunil Elvas, kus toimuvad Eesti raiemeistrivõistlused 2013.

Raievõistluste hooaja avas tänavu aprillikuus Maamessil toimunud Kevadkarikas 2013.

Eesti, Läti, Leedu ja Soome raiemeeste hulgast võitis esikoha Valga Puud esindav eestlane Andres Olesk.

Raievõistlusi korraldab Eesti Metsaselts.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960