Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. mai 2013

Täna võeti vastu mahepõllumajanduse seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seadus

82 poolthäälega võeti vastu valitsuse algatatud mahepõllumajanduse seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seadus (405 SE), mille eesmärk on lihtsustada mahepõllumajandusliku toote ettevalmistamise nõudeid toitlustusasutustes, sätestades ettevõtjatele tunnustamise kohustuse asemele teavitamiskohustuse.

Samuti täpsustatakse valitsemisala asutuste järelevalvepädevust mahesööda üle tehtava järelevalve osas ning ajakohastatakse mahepõllumajanduse seadust ja riigilõivuseadust vastavalt seaduste rakendamise käigus ilmnenud vajadustele. Võrreldes kehtiva mahepõllumajanduse seadusega väheneb ettevõtjate halduskoormus.

Seadus jõustub 2013. aasta 1. juulil.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150