Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma loob taskuilmajaamu

Kolme Eesti ettevõtja Raigo Raamatu, Mihkel Güssoni ja Jens Kasemetsa kaks aastat tagasi loodud idufirma Shaka hakkab õige pea ettetellijatele esimest korda oma uuenduslikke tuulemõõtjaid saatma.

Nutitelefoniga ühendatav tuulemõõdik peaks aitama nii surfareid kui ka viinamarjakasvatajaid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tegemist on pisikese ligi kümnegrammise seadmega, mis käib nutitelefoni kõrvaklapi pistikusse. Kui võtta telefon kätte, nii et tiivik on tuulevoos, ja käivitada Shaka rakendus, näebki ekraanilt tuule kiirust, suunda ja õhutemperatuuri.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960