Ida-Virumaal viis varing kaasa tüki põllumaad

Nädal tagasi libises Purtse Hiiemäe servast alla umbes saja meetri pikkune ja kümne meetri laiune maalahmakas, kirjutab möödunud nädalal ajaleht Põhjarannik.

Maalihke koht asub Ingli talu maadel ja allakukkunud osa haukas tüki talu põllumaast. Külvatud sinna küll sel aastal midagi ei olnud, sest paar päeva varem põldu väetades avastas traktorist tulevase lihke kohal maapinnas lõhe.

“Läksime traktoristi jutu peale koos pojaga seda lõhet vaatama – umbes meetri sügavune oli, aga mitte kuigi lai. Kalda pealt vaadates ei saanud küll aru, et midagi allpool varisenud oleks,” pidas taluperemees Kunnar Kuusmik igaks juhuks targemaks väetamise ja külviga lõhest kaugemale hoida.

Järgmisel päeval pärast sellel põllul külvi lõpetamist varises klindiserv alla.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised