Autor: Indrek Kald • 5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruhnlased hakkavad ostma Eesti kalleimat vett

Ruhnu elanikel on 1. juulist Eesti kõrgeim veehind, 3,60 eurot kuupmeeter, lisandub igakuine abonenttasu 4,80 eurot.

"Veeteenuste hind Ruhnus on kõrge nii Saaremaa kui ka kogu Eesti mastaabis, arvestades abonenttasu, vaat et kõrgeim," ütles ASi Kuressaare Veevärk juhatuse liige Aivar Sõrm Saarte Häälele, lisades, et hind on kontekstis Ruhnu veetaristu rajamis- ja käitluskuludega.

"Kõik saavad aru, et kui vett tahad saada, siis pead maksma," sõnas Ruhnu vallavanem Aare Sünter; seni pole ruhnlased vee ja kanaliseerimise eest aga sentigi maksnud.

Tema sõnul maksab vald kinni poole veekulust ja kui seda ei doteeritaks, maksaksid inimesed veelgi rohkem.

"Veekanalisatsiooni väljaehitamine Ruhnus läks ühe inimese kohta oluliselt rohkem maksma kui mujal valdades," põhjendas vallavanem hindade erinevust ning märkis, et talvel on saarel üks arv inimesi, suvel teine arv, aga veesüsteem on kõigi jaoks välja ehitatud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960