• 12.06.13, 14:19
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Harjumaal lõppes räimepüük rannikumeres

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas täna käskkirja, millega peatab alates 13. juunist kaluri kalapüügiloa alusel toimuva räimepüügi Harju maakonnas, sest selleks aastaks on  rannapüügiks lubatud räimesaak välja püütud.
Tänase, 12. juuni seisuga oli Harju maakonnas (ICES alarajoonides 28.2, 29 ja 32) kaluri kalapüügiloa alusel püütud vähemalt 75 tonni räime. Sellega on piirkonnale lubatud aastased saagid ammendunud vähemalt 90% ulatuses ning kalapüügiseaduse (§ 19 lg 6) kohaselt tuleb püük peatada. 
Kutselise kalapüügi peatamise käskkirjad avaldatakse Ametlikes Teadaannetes ning see avalikustatakse ka Põllumajandusministeeriumi veebilehel ja edastatakse vastavatele erialaliitudele.
 

Seotud lood

Uudised
  • 12.06.13, 10:00
Eesti kalur püüab Soome räimi
Eestlased on alates 2008. aastast omandanud ligi poole Soome räimepüügilaevadest ja Helsingin Sanomate hinnangul on eestlased püüdnud ligi kolmandiku Soome räimest.
Uudised
  • 17.06.13, 17:44
Liivi lahte plaanitakse tehissaartel kalakasvandust
Viljandimaa ettevõte Tuuletraal OÜ teeb ettevalmistusi, et rajada Saaremaa, Kihnu ja Ruhnu vahele tehissaared ning saartele omakorda kalakasvandus.
Uudised
  • 12.06.13, 15:53
Kalandusettevõtjad osalevad tuleval aastal kuuel suurmessil
Põllumajandusministeeriumi kalandusnõukogu kinnitas 2014. aastaks toidumessid, millel osalemist toetatakse Euroopa Kalandusfondi (EKF) vahenditest. Kokku toetatakse kuuel suurmessil osalemist 788 000 euroga.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele