Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti forvarderijuhid maailmameistrivõistlustel

6. ja 7. juunil toimusid Rootsis forvarderijuhtide maailmameistrivõistlused „Forwarder World Cup 2013“. Sellised võistlused on lülitatud metsandusmessi „ElmiaWood“ programmi ja nagu messgi toimuvad iga 4 aasta tagant.

Oluline mõõduvõtmine leidis aset järgmiste riikide võistkondade vahel:

Taani, Eesti, Soome, Saksamaa, Läti, Norra, Venemaa, Rootsi, Šveits ja USA. Eesti võistkonda kuulusid Hando Leichter (Artiston OÜ) ja Veiko Kõiv (Konekesko Eesti AS).

Hando Leichter pääses kvalifikatsioonivõistluse paremuselt kuuenda ajaga edasi finaalvõistlusele. Veiko Kõiv esines kvalifikatsioonivõistlusel samuti hästi, jättes selja taha USA ja Venemaa kõige paremad forvarderimehed.

Finaalvõistlusel proovisid omavahel jõudu 8 paremat masinajuhti, kes olid kvalifikatsioonivõistlusel olnud teistest kiiremad. Sellises olukorras oli mõnel rohkem, mõnel vähem õnne. Tasavägisel võistlusel võitles Hando Leichter välja 7. koha, mis on igati kiiduväärt tulemus, sest võistelda tuli maailma tippudega sel alal.

Kõige suurem üllatus oli see, et lõpuks krooniti maailmameistriks Norra koolipoiss, kel vanust vaid 18 aastat.

Tunnustust ja tänu väärivad ettevõtted, kes toetasid Eesti võistkonna osalemist neil rahvusvahelistel võistlustel. Ettevõteteks olid Artiston OÜ, Tartu Näitused AS, Zeigo Service OÜ, Komatsu Forest OY.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960