Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK toetab keskkonnaprojekte ligi 24 miljoni euroga

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu otsustas keskkonnaprogrammi selle aasta esimesest taotlusvoorust rahastada 533 projekti kokku 23,9 miljoni euro ulatuses.

Suurima toetuse saavad veemajanduse projektid, mida toetatakse kokku 10,7 miljoni euroga. 4,4 miljonit eurot investeeritakse atmosfääriõhukaitsesse ning ehitatakse ümber mitmeid katlamaju.  Võrreldes varasemate keskkonnaprogrammi taotlusvoorudega oli see rekordiline nii projektide arvu kui ka taotletud summa osas.

Kokku oli nõukogus arutlusel 952 projekti taotlussooviga kogusummas 46,8 miljonit eurot. Kõige enam said heakskiidu projektid keskkonnateadlikkuse vallas, kus otsustati toetada 212 taotlust. Rohkuselt järgmisena said positiivse otsuse looduskaitse 84 ning veemajanduse 76 projekti.

Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte kümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhukaitse, merekeskkond, keskkonnateadlikkus.

2012. aastal rahastas KIK kolme keskkonnaprogrammi vooru raames kokku 1096 projekti 46 miljoni euroga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960