Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna selgub Elvas Eesti Raimemeister 2013

Laupäeval, 29. juunil, toimuvad metsapealinnas Elvas Eesti Raiemeistrivõistlused 2013. Sae haarab pihku 35 võistlejat, Eesti parimatele pakuvad konkurentsi võistkonnad Soomest, Lätist ja Leedust.

Võistlustulle astuvad ka 10 juuniorvõistlejat Luua Metsanduskoolist ja 2 Pärnumaa Kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskusest.

Raievõistlustel võetakse omavahel mõõtu nii metsas kui Elva linnas.

Langetamine toimub linnast väljas metsas, täpsusaagimine, ketivahetus, kombineeritud järkamine ja laasimine Elva kesklinnas. Laupäeva õhtuks selgub ka Eesti Raiemeister 2013.

„Kuigi võistluste üldvõitja võib tulla ka külalisvõistkondadest, peab Eesti meister olema siiski kohalik,“ rääkis raievõistluste peakorraldaja Mart Kelk. Kelk lisas, et kuna eesti võistlejate seas on mitmed maailmameistritiitli võitnud võistkonda kuulunud mehed ja endine individuaalne raie maailmameister (Andres Olesk), on suur lootus, et meistrivõistluste üldvõit ja meistritiitel lähevad ühele mehele. „Kuid sport on sport ja tulemusi ette ennustada ei saa, nii et üllatusi võib tulle veel laupäeva õhtul,“ nentis Kelk.

Raievõistluste võitja ja Eesti meister selguvad Elvas laupäeva õhtupoole.

Varasemate võistluste kogemus näitab, et võitja selgub alles peale viimast ülipõnevat ala – laasimist. Eksimine laasimisel võib tähendada paljude punktide kaotust, hea sooritus aga tuua palju lisapunkte, mis reeglina määravad ka võistluse saatuse.

Eesti raiemeistrivõistlused 2013 on üheks eelvõistluseks 2014. aasta raie maailmameistrivõistlusetele. Maailmameistri tiitli eest võistlev võistkond pannakse kokku käesoleva ja tuleva aasta nelja raievõistluse punktide põhjal. Mart Kelk lisas, et see, kes tuleb tänavu Eesti meistriks, ei pruugi lõpptulemusena maaimameistrivõistluste võistkonda pääsedagi.

Raievõistluste hooaja avas tänavu aprillikuus Maamessil toimunud Kevadkarikas 2013.

Eesti, Läti, Leedu ja Soome raiemeeste hulgast võitis esikoha Valga Puud esindav eestlane Andres Olesk. Maikuus toimus Valgas TOP 10, mille võitis Soome võistleja Jukka Perämäki. Talle järgnes Valgevene raiemees Sergei Skudrov, kolmanda koha sai Valga Puu esindaja Andres Olesk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960