Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusministeerium tutvustas EL uusi eelnõusid

Põllumajandusministeeriumis kogunes täna põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu, kellele tutvustati Euroopa Liidu uut eelnõude paketti „Tervemad loomad ja taimed ohutumaks toiduahelaks“.

Uue määrustepaketi eelnõude järgi lihtsustatakse eeskirju ja vähendatakse ettevõtjate halduskoormust. Nii muutub muu hulgas läbipaistvamaks järelevalvetasude arvutamine.

„Üks oluline eesmärk on kaasajastada järelevalvet,“ ütles põllumajandusministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. „Tuleb arvestada, et üha intensiivsema globaalse kaubandusega kaasnevad ka riskid looma- ja taimehaiguste levikuks ning sellistes olukordades peame olema valmis kiirelt reageerima.“

Eelnõude pakett hõlmab viite määrust, mis hakkavad reguleerima ametlikku kontrolli, loomatervist, taimetervist, seemne ja paljundusmaterjali valdkonda ning toiduohutuse valdkonna rahastamist EL poolt.

Täna tutvustati määruste paketti sektorile, misjärel ootab põllumajandusministeerium kuni 30. augustini erialaliitude ja ministeeriumide tagasisidet. Eesti seisukohad kujundatakse välja Vabariigi Valitsuse 26. septembri istungiks.

Eelnõu menetlemise käiku Euroopa Liidus on võimalik jälgida andmebaasis PreLex.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960