• 14.07.13, 15:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hakkame sööma rohkem kala ja vähem teravilja

ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) sõnul muutuvad meie toitumisharjumused tuleva 10 aasta jooksul tohutult, muuhulgas seetõttu, et üha enamatel inimestel on raha liha ja piimatoodete ostmiseks, saab lugeda Imelise Teaduse juulinumbrist.
FAO hinnangul on nisu üks ainsaid toiduaineid, mille populaarsus eeldatavalt langeb, samas kui üha laiemalt võetakse kasutusele vesiviljelus, sealhulgas kalade, vähkide ja krevettide aretus. Teadlased eeldavad, et vesiviljeluse tootlus kasvab järgmise 10 aasta jooksul tervelt 33 protsenti ja ületab seega 2018. aastal traditsioonilise kalastuse kui meie peamise kalasaamise allika.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.05.25, 11:03
Kevad 2025: talivili on jõuline, suvirapsi osakaal kasvab, väetise kulunormid on muutuses
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele