Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalamarja hind tegi suure hüppe

Kamtšatkal on kalamarja hulgimüüjad kilohinda tõstnud halva saagi tõttu pea 70%, kirjutab Venemaa üleriigiline päevaleht Kommersant.

Juuni keskpaigast on hind kasvanud 1200-1500 rublalt 2100-2500 rublani. Ajalehe andmeil tunnevad kalapüüdjad saagimahu 40% langust võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kamtšatka piirkonnast tuli mullu 60% kogu Venemaa kalamarjatoodangust.

Eksperdid loodavad eelmisel aastal 40% Venemaa kalamarjast tootnud Sahhalini piirkonna peale, kus püügihooaeg algab hiljem.

Aastas toodab Venemaa 11-13 000 tonni kalamarja. Mullu tagasi maksis kilo kalamarja 900-1100 rubla.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960