Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti teedele veereb neli uut Olivia õli tsisternautot

Olivia rapsiõli tootja Scanola Baltic AS võttis kasutusele neli uut tsisternautot, mis esmakordselt võimaldavad ettevõttel pakkuda klientidele “uksest ukseni” teenust ilma vahendajata.

Scanola Baltic juhatuse liikme Ants Puusta sõnul võimaldavad oma transpordivahendid tagada rafineeritud õli kvaliteedi ja tarnekindluse vedudel tootjalt sihtkohta ehk terve logistikaahela vältel. Scanola Baltic tehasele kuulub nüüd kaks uut tsisternautot ning teised kaks tsisterni on kasutuses Olivia rapsiõli volitatud vedaja Tammex Grupp OÜ poolt. 

Scanola Baltic tehase direktori Enn Pajupuu sõnul tähendab uute tsisternautode kasutamine ettevõtte jaoks eelkõige efektiivsemat logistikat ning veokulude optimeerimist.

“Olivia nimelised erikujundusega tsisternautod on kiireim võimalus teostada kvaliteetset rapsiõli transportimist. Esimest korda tehase ajaloos on Olivial oma transpordimahutid, mille abil saame nüüd esmakordselt pakkuda ka “uksest-ukseni” teenust,” nentis Pajupuu.

Tema sõnul paraneb tänu uutele autodele ka Olivia kaubamärgi nähtavus Balti riikides, sest lisaks kaupluseriiulitel paiknevatele õlipudelitele on kõigile liiklejatele nähtavad ka neli uut Olivia nimelist tsisterni. 

Scanola Baltic toodab rapsiseemnetest loomasööta, söödaõli ja rafineeritud kvaliteetset toiduõli.

Ajalugu

1997. aasta aprillis asutati AS Werol Tehased  eesmärgiga käivitada söödaproteiini ja toiduõli tehas. 1999. aasta detsembris käivitus tootmine. Alates 1.10.2012 on tehase ärinimi AS Scanola Baltic. 2013. aasta märtsis alustas tööd uus tehas tootmisvõimsusega 140 tuhat tonni aastas. 14. augustil 2013 avatakse ametlikult tehas koos uue vastuvõtukeskusega.

Aktsiakapital: 5 000 000 eurot

Aktsionär: AS Baltic Agro

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960