Autor: Rainer Saad • 9. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talleggi-Rakvere emafirma käive langes

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi Soome emafirma HKScani teise kvartali käive langes, kuid maksustamiseelne tulu püsis eelmise aasta tasemel.

HKScani teise kvartali käive langes 632,2 miljonilt eurolt 623,7 miljonile. Maksustamiseelne tulu (EBIT) oli 5,8 miljonit eurot võrrelduna eelmise aasta teise kvartali 5,9 miljoniga. Teise kvartali kasum aktsia kohta oli tänavu 0,01 eurot.

Ettevõtte Balti üksuse käive oli II kvartalis 43,8 miljonit, mis on kolm miljonit vähem kui möödunud aastal. EBIT vähenes sama perioodiga 3,1 miljonilt 1,3 miljonile.

"Küllus Euroopa lihavarudes survestas ka Balti lihaturgu," kirjutas ettevõte enda majandusaruandes Balti turu kohta. "Kohalik nõudlus oli teise kvartali jooksul võrdlemisi tugev, kuid suurenenud toorainekuludel oli negatiivne mõju kasumile."

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616