Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikooli pereülikool laieneb Tallinnasse

Eesti Maaülikooli poolt eelmisel aastal käivitatud ning menukaks kujunenud pereülikool jätkub septembrist. Lisaks Tartule hakkavad õppepäevad erinevatel teemadel toimuma ka Tallinnas.

„Pereülikool on hea koosõppimise võimalus kogu perele - nii suurtele kui väikestele - anname täiskasvanutele uusi teadmisi akadeemilistes loengutes ja samal ajal toimuvad lastele huvitavad praktilised töötoad ja õppekäigud,“ selgitas pereülikooli ideed Eesti Maaülikooli avatud ülikooli juhataja ning pereülikooli eestvedaja Riin Kikkas. „Ühest küljest aitab see põlvkondi omavahel liita, teisest küljest on pereülikoolis oluline koht ka akadeemilisel haridusel – äratada lastes huvi õppimise ja teaduse vastu läbi ise tegemise ja isikliku kogemuse.“

Eelmisel aastal toimunud õppepäevade teemaderingi kuulusid nii aiandus, loomad, energiatõhusus kui näiteks pere eelarve koostamine. „Kalamehena oli väärtuslik info see, et püütud ja vigastatud kala ei tasu kohe veekogusse tagasi visata, sest ta annab liigikaaslastele ohust teada ja kalaõnn võib jääda üürikeseks,“ tõi pereülikoolist osa võtnud Risto näite praktiliste teadmiste kohta, mis ta õppepäevadelt sai.

Uuel õppeaastal räägitakse pereülikooli teemapäevadel maast ja metsast, linnaruumist ja loomadest, aga ka tervislikust toidust ning suhetest perekonnas. Õppepäevad toimuvad Tartus septembrist maini iga kuu teisel laupäeval ja Tallinnas oktoobris, novembris, märtsis ja aprillis kuu viimasel laupäeval.

Täpsem info SIIN .

.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960