OÜ Vändra kaotas kasumis

Pärnu maakonnas Vändras tegutsev piimatootja Vändra OÜ kasvatas võrreldes 2011. aastaga pisut müügitulu, kuid kaotas kasumis.

Ettevõtte müügitulu oli mullu 4,35 miljonit eurot, aasta varem ulatus see veidi üle 4,2 miljoni. Kasum oli 1,36 miljonit eurot, 2011. aastal oli see ligi 1,8 miljonit, kirjutas täna Äripäeva lisaväljaanne Põllumajandus.

Ettevõttes oli mullu keskmiselt 1362 lehma, piima toodeti kokku 12 179 tonni, millest müüdi ära 11 949 tonni. Toodang ühe lehma kohta oli 9856 kg. Ettevõte investeeris põhivarasse üle 1,9 miljoni euro, masinaid ning seadmeid osteti 66 000 euro ja maid soetati 172 000 euro eest. Rekonstrueeriti Viratsaare noorkarjalaut, mis läks maksma üle 1,6 miljoni euro.

Mulluse majandusaasta aruande järgi plaanis Vändra OÜ jätkata tänavu maa ostmist ja soetada uut tehnikat. Ettevõte juhataja Ilmar Teeveti sõnul ei ole nad hetkel huvitatud täpsemalt Vändra OÜ tegemiste kajastamisest meedias.

Osale arutelus

  • Gerli Ramler

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused