Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OÜ Vändra kaotas kasumis

Pärnu maakonnas Vändras tegutsev piimatootja Vändra OÜ kasvatas võrreldes 2011. aastaga pisut müügitulu, kuid kaotas kasumis.

Ettevõtte müügitulu oli mullu 4,35 miljonit eurot, aasta varem ulatus see veidi üle 4,2 miljoni. Kasum oli 1,36 miljonit eurot, 2011. aastal oli see ligi 1,8 miljonit, kirjutas täna Äripäeva lisaväljaanne Põllumajandus.

Ettevõttes oli mullu keskmiselt 1362 lehma, piima toodeti kokku 12 179 tonni, millest müüdi ära 11 949 tonni. Toodang ühe lehma kohta oli 9856 kg. Ettevõte investeeris põhivarasse üle 1,9 miljoni euro, masinaid ning seadmeid osteti 66 000 euro ja maid soetati 172 000 euro eest. Rekonstrueeriti Viratsaare noorkarjalaut, mis läks maksma üle 1,6 miljoni euro.

Mulluse majandusaasta aruande järgi plaanis Vändra OÜ jätkata tänavu maa ostmist ja soetada uut tehnikat. Ettevõte juhataja Ilmar Teeveti sõnul ei ole nad hetkel huvitatud täpsemalt Vändra OÜ tegemiste kajastamisest meedias.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960