Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: maapiirkondade arenguks on vaja erinevate poliitikate koosmõju

Täna päeval teeb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Riigikogu täiskogule ettekande MAKist.

"Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika maaelu arengukava eesmärk on põllumajanduse ja toidutootmise arendamine ja nende arengust tulenevate mõjudega tegelemine. See ei haara kogu maaelu arengut ega kõiki maaelu probleeme ja ei asenda riigi regionaal- ega keskkonnapoliitikat," sõnas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. "Eesti maaelu arendamine peaks olema enamat kui üksnes Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika roll maaelu edendamisel - vajame erinevate valdkondade poliitikate ja kõigi ministeeriumide panustamist."

Maaelu arengukava 2014 - 2020 keskendub viiele valdkonnale:

 keskkond, millele on planeeritud 35% eelarvevahenditest;

• põllumajanduse konkurentsivõime, millele on planeeritud 28% eelarvevahenditest;

• maaettevõtlus ja kohalik algatus, millele on planeeritud 18% eelarvevahenditest.

• toidutarneahela toimimine, millele on planeeritud 11% eelarvevahenditest;

• teadmussiire põllumajanduses, metsanduses ja toiduainesektoris, millele on planeeritud 4% eelarvevahenditest;

Arengukava kogumahuks koos Eesti riigi panuse ja Euroopa Liidu poolse kaasrahastamisega on kavandatud 936 miljonit eurot.

Maaelu arengukava 2014-2020 arutelu Riigikogus algab kell 10.00. Otseülekannet istungisaalist saab jälgida SIIT.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960