Jaga lugu:

Padar: Venemaa rünnak Leedu vastu on rünnak kogu ELi vastu

Otsus keelata ühe ELi liikmesriigi piimatoodete transport riiki on rünnak kogu Euroopa Liidu vastu, teatas Padar.

“Esmalt püüdis Putin eksporditõkenditega survestada Armeeniat ja Moldovat, nüüd aga on ta pööranud pilgu Euroopa Liidu, eelkõige Leedu poole. Millest Vladimir Putin ilmselt aru pole saanud on asjaolu, et Euroopa ühtsus on tugevam kui tema kaubandussanktsioonid,” seisab avalduses.

Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar kommenteeris fraktsiooni üksmeelset otsust, et Venemaa käitumine ei saa jääda Euroopa Liidu poolse vastuseta. “Venemaa praegune käitumine pole muidugi juhuslik. Just Vilniuses toimub novembri lõpus Euroopa idapartnerluse alane tippkohtumine, kus on kavas arutada ja allkirjastada mitu assotsiatsioonilepet endiste liiduvabariikidega, sealhulgas Moldova ja Armeeniaga. Sellised arengud on Vene presidendile ilmselgelt vastuvõetamatud,” sõnas Padar.

Parlamendi suurfraktsiooni hinnangul on möödapääsmatu, et oma seisukoha võtab ka Maailma Kaubandusorganisatsioon, kuna Venemaa eirab endiselt WTO reegleid.

Euroopa Liidu idapartnerluse alane tippkohtumine toimub Vilniuses 28. ja 29. novembril 2013. Venemaa peatas esmaspäeval Leedu piimatoodete sisseveo, põhjendades seda leedulaste nõrgenenud kvaliteedikontrolliga.

Jaga lugu:
Seotud lood
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee