Autor: Alyona Stadnik • 7. oktoober 2013

Venemaa peatab Leedu piimatoodete impordi

Venemaa sanitaarteenistus peatab tänasest piimatoodete sisseveo Euroopa Liidu eesistujaks olevast Leedust, viidates nende kehvale kvaliteedile.

Venemaa tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor teatas, et piimatoodete uuringu käigus selgus, et Leedu on rikkunud seoses tarbijaõigustega piimatoodete kvaliteedi ja sanitaar-epidemioloogilise heaolu nõudeid. Mitmes Leedu piimatootes on ameti kinnitusel avastatud kõvasti üle normi pärmi ja hallitust.

Venemaa tarbijakaitseamet nimetas kolm Leedu tootjat, kelle suhtes on pretensioone ning edastas info ka Venemaa tolliametile. Tootjad, kelle suhtes esitati pretensioonid, on Pieno žvaigždes, Rokiškio suris ning Phoebus ja K.

Leedu on tänavu teisel poolaastal Euroopa Liidu nõukogu eesistuja. Septembri keskel kutsus Euroopa Komisjon Venemaad üles lõpetama Leedu veo- ja sõiduautode täiendav piirikontroll, mille ajendiks oli riikide tüli kaubandussuhete teemal Ukrainaga.

Nimelt veenavad nii Venemaa kui ka Euroopa Liit Ukrainat, Moldovat ja Gruusiat liituma oma majandusruumiga. Euroliidu eesistujana soovib Leedu, et EL sõlmiks idapartnerluse tippkohtumisel novembris Vilniuses vabakaubanduslepingu Ukrainaga ja koostöölepped Gruusia ning Moldovaga.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150