• 12.10.13, 14:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaubanduskoda tunnustas ASi Japs

10. oktoobril toimunud Pärnumaa ettevõtete tunnustamisel andis kaubandus-tööstuskoda ühiskondlikult vastutustundliku ettevõtja auhinna kalatöötlemisettevõttele AS Japs.
Kaubanduskoja Pärnumaa esinduse juhi Toomas Kuuda sõnul on auhind ettevõttele, mis on oma tegevuses majanduslikult jätkusuutlik, panustab ettevõtluskeskkonna arengusse ning suhtub hoolivalt nii oma töötajatesse kui ümbritsevasse looduskeskkonda.
Japsis toimub tootmine tehnoloogiliselt kõrgel tasemel. Ettevõte on ehitanud nägusad tootmishooned Pärnu jõe kaldale, panustades seeläbi linnapildi ja jõekallaste korrastamisse, teatas kaubanduskoda.
1992. aastal asutatud Japsi toodanguks on peamiselt ahvena, koha, haugi ja räime fileed ning muud kalatooted. Üle 90% ettevõtte toodangust eksporditakse Šveitsi, Austriasse, Saksamaale ja Skandinaaviamaadesse. Ettevõttes töötab täna 73 inimest ning see osaleb aktiivselt kalandussektorit puudutavate õigusaktide väljatöötamisel.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Ettevõtte juht ja üks asutajaist Arved Soovik on juhtinud Japsi alates selle loomisest.
Tule kuula Äripäeva konverentsi "Põllumajanduse Äriplaan 2014" ja saa teada, mis toimub kogu sektoris, ka vesiviljeluses. Vaata konverentsikava SIIT

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele