Autor: Indrek Kald • 12. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskoda tunnustas ASi Japs

10. oktoobril toimunud Pärnumaa ettevõtete tunnustamisel andis kaubandus-tööstuskoda ühiskondlikult vastutustundliku ettevõtja auhinna kalatöötlemisettevõttele AS Japs.

Kaubanduskoja Pärnumaa esinduse juhi Toomas Kuuda sõnul on auhind ettevõttele, mis on oma tegevuses majanduslikult jätkusuutlik, panustab ettevõtluskeskkonna arengusse ning suhtub hoolivalt nii oma töötajatesse kui ümbritsevasse looduskeskkonda.

Japsis toimub tootmine tehnoloogiliselt kõrgel tasemel. Ettevõte on ehitanud nägusad tootmishooned Pärnu jõe kaldale, panustades seeläbi linnapildi ja jõekallaste korrastamisse, teatas kaubanduskoda.

1992. aastal asutatud Japsi toodanguks on peamiselt ahvena, koha, haugi ja räime fileed ning muud kalatooted. Üle 90% ettevõtte toodangust eksporditakse Šveitsi, Austriasse, Saksamaale ja Skandinaaviamaadesse. Ettevõttes töötab täna 73 inimest ning see osaleb aktiivselt kalandussektorit puudutavate õigusaktide väljatöötamisel.

Ettevõtte juht ja üks asutajaist Arved Soovik on juhtinud Japsi alates selle loomisest.

Tule kuula Äripäeva konverentsi "Põllumajanduse Äriplaan 2014" ja saa teada, mis toimub kogu sektoris, ka vesiviljeluses. Vaata konverentsikava SIIT

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960