Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Vodka geograafilise tähise taotlus jäi komisjonile edastamata

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder jättis Estonian Vodka geograafilise tähise Euroopa Komisjonile edastamata ja saatis selle Estonian Spiritile tagasi, kuna ministeeriumi hinnangul sisaldab taotluse tehniline toimik puuduseid, mis tuleb eelnevalt likvideerida.

"Plaan on parandused sisse viia ja siis selle aasta sees veel toimik põllumajandusministeeriumile edastada," ütles Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov BNS-ile. "Peale täpsustuste sisseviimist ei tohiks geograafilise tähise registreerimisega enam probleeme tekkida".

Põllumajandusministri nõuandev ekspertkomisjon nõustus augustis taotleja Estonian Spirit OÜ seisukohaga, et geograafilist tähist Estonian Vodka kandev viin peab olema valmistatud Eestis kasvatatud toorainest saadud etüülalkoholist ja Eesti päritolu veest, kuid avaldas arvamust et tehnilist toimikut tuleks veel täiendada. Sellele seisukohale tuginedes otsustas ka põllumajandusminister taotluse Euroopa Komisjonile edastamata jätta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960